Czytasz wydanie archiwalne Tygodnika Zamojskiego z {wydanie_data_fotmat}. Zobacz najnowsze wydanie.
Panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Łabuniek Pierwszych potrafią zamknąć w rondelku całą gamę smaków. Aby dzielić się wygrzebanymi z kufrów i zapiecków recepturami, a przy okazji poeksp
W tym odcinku zapraszamy na letnią kolację z włoskimi przekąskami: niezbyt pracochłonnymi, lekkimi, pysznymi. Przepisy zdradza Agata Jędraszczak, autorka bloga kulinarnego „Kuchnia Agaty”,
23 Zespół Zamszanki z Zamchu (gm. Obsza) istnieje od 1972 r. (w 2018 r. na bazie zespołu powstało KGW o tej samej nazwie). Ma na koncie nagrody i wyróżnienia na festiwalach i prz
Sezon w pełni! Lady na zielonych rynkach i w warzywniakach uginają się od świeżo zerwanych owoców i warzyw: truskawek, czereśni, malin, rabarbaru, pomidorów, ziemniaczków, wiązek k
Ruszył sezon na jedne z ulubionych owoców Polaków. Truskawki kuszą aromatem, a w tym roku – także niskimi cenami. Eksperci przewidują, że w najbliższym czasie za kilogram płacić bę
Działają dopiero czwarty rok, a już wyróżniają się aktywnością. Panie z Koła Gospodyń Wiejskich „Swojaki” z Tarzymiech Trzecich – bo o nich mowa – zasłynęły z uroczych i wesołych w
Kiedyś były w powszechnym użyciu, dziś uważane są za chwasty. Dla nowoczesnej, zdrowej kuchni odkrywa je Ewa Piwko-Witkowska, prezes LGD Roztocze Tomaszowskie, społeczniczka, fanka
Ewa Wachowicz – producentka, dziennikarka i prezenterka telewizyjna jest miłośniczką gotowania oraz autorką wielu książek kulinarnych. Od kilku lat prowadzi program „Ewa Gotuje”, emitowany n
Zdrowa, pożywna i można ją przygotować na niezliczoną ilość sposobów – lista zalet owsianki jest długa. Popularne danie najczęściej przygotowujemy rano. I ma to swoje uzasadnienie, bo – za spra
To już! Czas rozpocząć sezon grillowy – jak nakazuje kalendarz, czyli długi weekend majowy, oraz pogoda – nareszcie zrobiło się ciepło i słonecznie. Na wielkie majowe grillowanie polecamy dz
W Zespole Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Biłgoraju kształcą się m.in. przyszli kucharze, cukiernicy i kelnerzy. Uczniowie biorą udział w licznych pokazach kulinarnych, przygotowu
Odkurzyli minioną epokę i stworzyli miejsce, gdzie można przenieść się w sentymentalną podróż w czasie. W 12 pomieszczeniach rozsiadł się PRL, gdzie można podziwiać blisko 10 tys. eksp