Czytasz wydanie archiwalne Tygodnika Zamojskiego z {wydanie_data_fotmat}. Zobacz najnowsze wydanie.
Ich specjalnością jest kaczka faszerowana czym tylko pod słońcem, mięsa z sosami fasolowymi, dania z gryką i ciasta z owocami sezonowymi. – Z funduszu sołeckiego wyposażyłyśmy kuchnię, te
Z borówkami, malinami, ze śliwką, ale też drożdżowe bułeczki z jabłkami i leśnymi jagodami z kruszonką. Co tylko pod słońcem, byle z owocami. Taki był warunek konkursu kulinarnego,
Jurek Sobieniak i Andrzej Andrzejczak, to duet kucharzy prowadzących program „Zgrillowani 2” na antenie CANAL+ Kuchnia. Jurek od dzieciństwa pasjonuje się gotowaniem, pracował jako sz
Lato to czas wakacyjnych wojaży. A z tymi wiąże się zwykle degustacja lokalnych pyszności. Dlatego dziś przedstawiamy kilka przepisów inspirowanych kuchniami z różnych stron świata –
Dzisiaj zapraszamy do przygotowania prawdziwie wiejskich dań według tradycyjnych receptur pochodzących od mieszkańców gmin Grabowiec, Komarów-Osada i Łabunie. Zebrała je Lokalna Grupa D
W gminie Jarczów odbywają się cyklicznie warsztaty kulinarne z cyklu „ EtnoFit na talerzu”. Organizuje je Fundacja Kultura Przestrzenna. Uczestnikami są członkowie KGW, Klubów Seniora,
„Być w Józefowie i nie zjeść lodów Martowej, to tak, jak być w Paryżu i nie widzieć wieży Eiffla” – piszą na swym profilu w mediach społecznościowych, właściciele józefowskiej lodzia
Dwa dni trwała rywalizacja pań z Kół Gospodyń Wiejskich oraz stowarzyszeń z naszego regionu w półfinale konkursu kulinarno-rękodzielniczego organizowanego co roku przez Województwo Lubelskie
Te przepisy pochodzą wprost z kuchni gospodyń w gmin: Grabowiec, Komarów-Osada, Miączyn i Łabunie. Zebrała je Lokalna Grupa Działania „Ziemia Zamojska” skupiająca większość samorządów z p
Uczniowie Technikum Gastronomicznego w Zespole Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Biłgoraju mają do dyspozycji – dzięki unijnym funduszom – nowocześnie wyposażone pracownie, w
Sezon na truskawki czas zacząć. Jeden z ulubionych owoców większości Polaków będzie nam towarzyszył przez najbliższe tygodnie. Warto korzystać, bo truskawki są bogate w błonnik i witaminę
Wraca moda na potrawy z dzikich roślin. Popatrzcie na lebiodę inaczej, niż na chwast. W trudnych czasach wojen czy nieurodzaju ratowała od głodu. Ma mnóstwo witamin. A młoda pokrzy