Czytasz wydanie archiwalne Tygodnika Zamojskiego z {wydanie_data_fotmat}. Zobacz najnowsze wydanie.
Koło Gospodyń Wiejskich w Aleksandrowie Czwartym istnieje od 62 lat (powstało w 1962 r.). Należy do niego 39 pań, którym szefuje Maria Paluch. Panie bardzo chętnie spotykają się z d
Gadżety na grilla coraz częściej stają się nieodłącznym elementem letnich spotkań i rozrywki na świeżym powietrzu. W ostatnich latach obserwujemy wyraźny wzrost zainteresowania nimi ze st
Dzisiaj prezentujemy kilka przepisów znanego zamojskiego kucharza Marcina Sikory – doradcy kulinarnego, autora bloga Wcinaj Polskę. Marcin Sikora prowadzi w naszym regonie liczne war
U nas już świątecznie, smakami wielkanocnymi dzielimy się podczas warsztatów. Wszystkie są sprawdzone, zawsze się udają, a smak... wyborny, na jaki zasługuje świąteczny stół – zapewnia E
Wielki Post (który trwa) i Wielki Tydzień (przed nami) to świetna okazja, żeby spróbować postnych, tradycyjnych dań, które jadają nasi sąsiedzi zza między: z różnych powiatów Lubelszczyzny
Kuchnia orientalna – czyli jaka? Najprościej rzecz ujmując; ta, która czerpie garściami z tradycji kulinarnych Dalekiego Wschodu. Wśród potraw orientalnych znajdą się bazujące na receptu
Uczniowie Zespołu Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Biłgoraju kształcą się w zawodzie cukiernik. Umiejętności zdobywają pod kierunkiem pań: Beaty Luchowskiej, Anny Różańskiej, I
I u schyłku zimy można w kuchni wyczarować kolorowe, zdrowe i pełne witamin dania i napoje, które już samym wyglądem zachęcają do jedzenia. Na pewno wzmocnią nas w czasie zimowo-wi
Panie z KGW z Płoskiego pod przewodnictwem Anny Opoki chętnie organizują imprezy kulinarne, a w rondelku potrafią zamknąć całą gamę smaków. To „zgrana paczka” głównie młodych pań, kt
Polacy jadają za mało ryb. Według Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego i Europejskiego Towarzystwa Kardiologicznego (ESC), powinniśmy spożywać przynajmniej dwie porcje (po 150 g
Uczniowie Zespołu Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Biłgoraju, kształcący się w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych oraz cukiernik, zgłębiają w szkole wiedzę z zakre
Każdy lubi sobie czasem dobrze podjeść, a apetyt rośnie zwłaszcza wtedy, gdy ziąb odbiera nam energię i brak nam sił. Dziś zapraszamy do przygotowania kilku smacznych, choć nie całki