Czytasz wydanie archiwalne Tygodnika Zamojskiego z {wydanie_data_fotmat}. Zobacz najnowsze wydanie.
Co jest najsłynniejszym naszym jednogarnkowcem? Odpowiedź jest oczywista: bigos. Ale nawet najlepszy nie ma tu monopolu. Dania jednogarnkowe, czyli te przyrządzane ze wszystkich sk
Robi się je raz-dwa: wystarczy zmieszać kilka składników, dodać sos i gotowe. Nie trzeba ich podgrzewać ani przygotowywać na określoną porę. Wystarczy po prostu ustawić na stole – i
„Borówkowy duet”, „Borówkowiec” i „Jagodowe z bezą” to najsmaczniejsze ciasta, zgłoszone przez gospodynie z gminy Trzeszczany do konkursu kulinarnego, organizowanego przez miejscowy
Wyborne dania mogą być podawane nie tylko na salonach czy na bankietach w ekskluzywnych restauracjach, ale także na stołach wiejskich. Taką zasadę wyznaje Marcin Sikora, szef Resta
Karp, śledzie, pierogi i wigilijne gołąbki, potem nieco drobiu a na deser makowce i serniki – tradycyjne polskie święta Bożego Narodzenia to prawdziwa uczta dla podniebienia. Każdy z
Koło Gospodyń Wiejskich „Pod Olchą” w Olszance (gm. Turobin) powstało w 2019 r. Liczy 32 osoby i zaprasza kolejne chętne do „zwariowanej ekipy”!!! – bo tak mówią o sobie. Członkow
Ziemniaki, pyry, grule, kartofle... Zwał jak zwał, wielu z nas nie wyobraża sobie bez nich obiadu w sąsiedztwie mięsa i surówki. Ale można z ziemniaków przygotować znacznie bardziej
Głównymi atrakcyjnymi cechami zdrowej diety pudełkowej z naszego cateringu dietetycznego ZdrowyCatering jest oczywiście różnorodność i smakowitość a także łatwość otrzymywania. Każdego dnia
Przed nami andrzejki, a to oznacza, że czekają nas domówki i spotkania w gronie znajomych. Najlepiej na takiej imprezie sprawdza się samoobsługa. Goście mogą częstować się przekąska
Dieta pudełkowa może być odpowiednia dla wielu osób, ale istnieją pewne grupy, które mogą szczególnie skorzystać z tego rodzaju żywienia. Oto niektóre z nich:
Pierogi jada się nie tylko u nas, czy w krajach po naszej wschodniej granicy. Niemal każdy kraj ma własne pierogi. Zapraszamy do kulinarnej podróży śladami ulubionego dania Polaków
Niczym pieczony indyk na amerykańskie Święto Niepodległości, tak gęsina na polskim stole 11 listopada – być powinna. Tak przynajmniej uważano w Polsce kilka wieków temu. Na dowód m