Czytasz wydanie archiwalne Tygodnika Zamojskiego z {wydanie_data_fotmat}. Zobacz najnowsze wydanie.
Dania z makaronem są uwielbiane m.in. ze względu na prostotę ich wykonania. Najbardziej popularne przepisy to oczywiście te na spaghetii bolognese czy lasagne. Ale makaron daje nam
Majówka jak co roku będzie pachnieć grillem. Grillowanie jest, obok grzybobrania, jednym z naszych głównych narodowych „sportów”. Kochamy piec i smażyć na ruszcie. Dlaczego? Bo wreszcie
Koło Gospodyń Wiejskich w Aleksandrowie Czwartym istnieje od 62 lat (powstało w 1962 r.). Należy do niego 39 pań, którym szefuje Maria Paluch. Panie bardzo chętnie spotykają się z d
Gadżety na grilla coraz częściej stają się nieodłącznym elementem letnich spotkań i rozrywki na świeżym powietrzu. W ostatnich latach obserwujemy wyraźny wzrost zainteresowania nimi ze st
Dzisiaj prezentujemy kilka przepisów znanego zamojskiego kucharza Marcina Sikory – doradcy kulinarnego, autora bloga Wcinaj Polskę. Marcin Sikora prowadzi w naszym regonie liczne war
U nas już świątecznie, smakami wielkanocnymi dzielimy się podczas warsztatów. Wszystkie są sprawdzone, zawsze się udają, a smak... wyborny, na jaki zasługuje świąteczny stół – zapewnia E
Wielki Post (który trwa) i Wielki Tydzień (przed nami) to świetna okazja, żeby spróbować postnych, tradycyjnych dań, które jadają nasi sąsiedzi zza między: z różnych powiatów Lubelszczyzny
Kuchnia orientalna – czyli jaka? Najprościej rzecz ujmując; ta, która czerpie garściami z tradycji kulinarnych Dalekiego Wschodu. Wśród potraw orientalnych znajdą się bazujące na receptu
Uczniowie Zespołu Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Biłgoraju kształcą się w zawodzie cukiernik. Umiejętności zdobywają pod kierunkiem pań: Beaty Luchowskiej, Anny Różańskiej, I
I u schyłku zimy można w kuchni wyczarować kolorowe, zdrowe i pełne witamin dania i napoje, które już samym wyglądem zachęcają do jedzenia. Na pewno wzmocnią nas w czasie zimowo-wi
Panie z KGW z Płoskiego pod przewodnictwem Anny Opoki chętnie organizują imprezy kulinarne, a w rondelku potrafią zamknąć całą gamę smaków. To „zgrana paczka” głównie młodych pań, kt
Polacy jadają za mało ryb. Według Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego i Europejskiego Towarzystwa Kardiologicznego (ESC), powinniśmy spożywać przynajmniej dwie porcje (po 150 g