Czytasz wydanie archiwalne Tygodnika Zamojskiego z {wydanie_data_fotmat}. Zobacz najnowsze wydanie.
Maria Gorlik, kulinarna blogerka mieszkająca w Anglii, wie jak zadbać o podniebienia najbliższych. Z powodzeniem łączy w kuchni tradycję z nowoczesnością. Jej blog kuchniapokolen.pl cieszy
Marieta Marecka, ulubienica widzów kanału Kuchnia+ uczy, jak rozpoznawać i przygotowywać najlepsze smaki. Zbiera i czyta wszelkie publikacje kulinarne. Ponieważ nie lubi monotonii, nigd
Degustacja 81 szarlotek oraz 73 potraw z wykorzystaniem lubelskich jabłek była nie lada wyzwaniem dla jury konkursu „Kobieta Gospodarna Wyjątkowa” organizowanego przez Urząd Marszał
Lato, to raj dla miłośników kulinarnych eksperymentów. Wystarczy zajrzeć do ogródka, żeby tworzyć rozmaite wariacje smakowe. A przede wszystkim smaczne, ładne i zdrowe. Właśnie takie pomy
Latem powinniśmy zmienić dietę na lekkostrawną, mniej tłustą i mniej słodką. Co prawda upały nas jeszcze nie męczą, ale nikt chyba nie ma ochoty na smażone mięsa i ciężkie zupy. Na rynku
Gdy wróciłem do domu, postanowiłem ukrócić to pisanie. Zrobiłem się absurdalnie zazdrosny o chwile, które spędzała w swoim życiu beze mnie… nonsensowna zazdrość o jej męża narastała
„Poznajmy się” to stała rubryka, od lat ukazująca się w Tygodniku Zamojskim. Osoby samotne mogą zamieścić w niej swój anons. Przypominamy, że anons powinien zawierać dane o wieku i wzr
W dobie pandemii koronawirusa wracamy do natury. Chętniej sięgamy po lokalne produkty, częściej gotujemy, pijemy ziołowe napary i wyciągi z ziół. Ale nie wszystkich można używać latem – zw
Ewa Piwko-Witkowska, prezes LGD Roztocze Tomaszowskie mówi, że kuchnia stała się jej pasją dopiero w dorosłym życiu. – Może dlatego, że moja mama była najlepszą kucharką jaką znam, st
Wakacje dla wielu z nas oznaczają wizyty gości czy zjazdy rodzinne. Dlatego dziś mamy propozycje dla tych, którzy nie wiedzą co podać na obiad, a chcą niecodziennej propozycji, która
Agnieszka Trusz, autorka bloga gotujemywdomu.pl, to prawdziwa pasjonatka pichcenia i podróżowania. W kuchni stara się łączyć hobby. – Oprócz klasycznych przepisów, na moim blogu moż
– To smaki mojego dzieciństwa, które połączyłam z nowoczesnymi odkryciami kuchni. I wcale to towarzystwo egzotyczne nie jest. Przeciwnie, smakuje wybornie – przekonuje Anna Zgnilec,