Czytasz wydanie archiwalne Tygodnika Zamojskiego z {wydanie_data_fotmat}. Zobacz najnowsze wydanie.
Wykwintnie, choć bez nadmiernego zbytku. Bardzo pobożnie i z udziałem licznych krewnych, którzy zjeżdżali się z odległych majątków. Tak świętowano Wielkanoc w rodzinie XV ordynata
Marieta Marecka, prowadzi program ABC Gotowania kuchnia grecka na kanale Kuchnia+. Przybliża tajniki kuchni greckiej –pełnej warzyw, ryb i owoców morza. Pokazuje, jak przygotować trady
Trwający Wielki Post jest okresem, gdy wielu z nas odmawia sobie ulubionych przysmaków, niektórzy ograniczają też spożycie mięsa. Nie każdemu jednak przychodzi to z łatwością... dlatego na
Sałatki i wszystko co lekkie, szybkie do zrobienia oraz podzielne – to, jak wynika z przeprowadzonej na szybko sondy, najbardziej, jeśli chodzi o kulinaria, lubią panie. Nie lubią natom
Konkurs „Kulinarne Smaki Wielkanocy” organizuje Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego. Zgłaszać można tradycyjne potrawy wielkanocne: opisane i sfotografowane.
Lubi jeść, karmić innych i przygotowywać jedzenie. Piotr Kucharski, znany telewidzom z programu „Domowa piekarnia Kucharskiego” emitowanego na antenie Kuchni+, jest autorem książek
Najpierw pandemia, teraz zima sprawiła, że więcej czasu spędzamy w domu. Dla pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Budyninie, to nie powód do zmartwień. Przeciwnie, teraz mogą „wyżyć się” w kuchni
Nie ma tłustego czwartku ani ostatków bez pączków i faworków, czyli chrustu – nazwa zależy od regionu. Tradycja objadania się na koniec karnawału tymi przysmakami ma się świetnie.
Dobra kuchnia to kuchnia prosta i smaczna. A gdy potrawy wykonamy z lokalnych, świeżych produktów – sukces gwarantowany. Z tego założenia wychodzą panie ze Stowarzyszenia Kobiet Gminy H
Statystyki mówią, że w przeciętna polska rodzina pałaszuje pizzę raz na dwa miesiące, ale wiemy dobrze, że nie brakuje wśród nas fanów włoskiego przysmaku, którzy pozwalają sobie na nią
Piotr Kucharski, znany widzom z programu „Domowa piekarnia Kucharskiego” emitowanego na antenie Kuchni+, lubi jeść, karmić innych i przygotowywać jedzenie. Uważa, że aby być dobrym kuc
Kiedy za oknem mrozy, chętnie sięgamy po zupy, które rozgrzewają i sycą. Polacy uwielbiają zupy. Statystyczny mieszkaniec naszego kraju zjada ich rocznie aż 100 litrów. Lubimy tradycy