Wydanie 9 z dnia 27 lutego 2008 r. (2008-02-27)

Rodzaj diety zależy od grupy krwi

NIE DAJ SIĘ STAROŚCI

Krew jest żyjącą tkanką. Jest kluczem, który otwiera drzwi zagadkowych problemów zdrowia, chorób, witalności fizycznej i emocjonalnej, a także długowieczności.  

Posiadanie określonej grupy krwi łączy nas w cztery duże grupy, które mają zupełnie odmienne potrzeby, możliwości czy też narażone są na zupełnie inne niebezpieczeństwa. Układ czynników grupowych krwi jest jednym z ważniejszych wyznaczników naszych predyspozycji, możliwości czy narażeń. Stosując się do zaleceń odpowiednich dla danej grupy krwi, możemy zwolnić proces starzenia. 

Idealna dieta dla osoby posiadającej grupę krwi 0:

 Mięso przyswajalne jest przez tę grupę znakomicie, głównie: wołowina, cielęcina, baranina, wątroba, serca. W diecie nie powinno zabraknąć ryb, przede wszystkim śledzi, makreli, halibuta i pstrąga. Z konsumpcji jaj i nabiału lepiej zrezygnować. Mogą być one serwowane w niewielkich ilościach. Z warzyw najbardziej zalecane są: buraki, cykoria, czosnek, kapusta włoska, chrzan, por, sałata, cebula, pietruszka, por, dynia, szpinak, czerwona papryka i słodkie ziemniaki.

Grażyna Kania

To jedynie część artykułu. Kompletny artykuł przeczytasz w obecnym wydaniu Tygodnika Zamojskiego. Zapraszamy do punktów sprzedaży


Komentarze

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej
Rozumiem