Wydanie 8 z dnia 24 lutego 2010 r. (2010-02-24)

TAJEMNICE MIODU

Miód krystalizuje się dość szybko i jest to proces naturalny. Nie zmienia jego smaku ani właściwości. Nie istnieją naturalne, prawdziwe miody, które się nie krystalizują.

Tymczasem w handlu są miody akacjowe z posmakiem pomarańczowym i o płynnej konsystencji, jakby dopiero zostały podebrane z ula. Jeśli są zapakowane w słoiczki, te zaś opatrzone etykietą i podaną długą datą ważności, a miód dotarł na półkę osiedlowego marketu z dalekich Chin - coś jest nie tak.

MW

To jedynie część artykułu. Kompletny artykuł przeczytasz w obecnym wydaniu Tygodnika Zamojskiego. Zapraszamy do punktów sprzedaży


Komentarze

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej
Rozumiem