Wydanie nr 14 z 2015 r. (2015-04-08)

Tomaszów Lub. Co i jak kupować i jeść, żeby być zdrowym

O BEZPIECZNEJ ŻYWNOŚCI

Na tomaszowskim rynku w czwartek, 9 kwietnia odbędą się obchody Światowego Dnia Zdrowia. W tym roku hasłem przewodnim będzie „Bezpieczeństwo żywności”.

Światowy Dzień Zdrowia obchodzony jest z inicjatywy Światowej Organizacji Zdrowia (WHO). W Tomaszowie Lub. organizują go Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna oraz Urząd Miasta. W programie są występy artystyczne, degustacja zdrowej żywności i porady specjalistów.

Całość rozpocznie się o godz. 12 występami uczniów Gimnazjum nr 1, a potem – przedszkolaków. Na rynku będzie można spróbować zdrowej i bezpiecznej żywności. Stoiska rozstawią KRAWPAK – producent  słynnych tomaszowskich ciasteczek i wielokrotnie nagradzanej za jakość bułki tartej, Roztoczańska Spółdzielnia Pszczelarska – producent certyfikowanych miodów oraz Spółdzielnia Mleczarska „Mlekovita”.

 

 

MaMaz

To jedynie część artykułu. Kompletny artykuł przeczytasz w obecnym wydaniu Tygodnika Zamojskiego. Zapraszamy do punktów sprzedaży, lub do zakupu e-wydania (tylko 2.5 zł).


Komentarze

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej
Rozumiem