Wzmocnienie koloru włosów działa jak balsam dla zmęczonej duszy
KUCHNIA W SŁUŻBIE URODY
Chłodny odcień blondu: trzy łyżki suszonego mielonego korzenia rabarbaru zmieszaj z sokiem z cytryny i łyżeczką oliwy. Dodaj ciepłej wody, by powstała papka, nałóż na włosy na ok. 15 min i spłucz chłodną wodą.
Ciepły odcień blondu: dwie łyżki kwiatów rumianku i dwie łyżki kwiatów nagietka zalej czterema szklankami wrzątku. Zostaw na 30 min do zaparzenia. Polej i wetrzyj w umyte włosy. Nie spłukuj.
Odcień kasztanowy: cztery łyżki łusek cebuli zalej 250 ml wrzątku, gotuj przez pół godziny i odstaw do przestygnięcia. Odcedź i dodaj łyżkę płynnej gliceryny, 2-3 łyżki mikstury wetrzyj w umyte włosy. Stosuj nawet codziennie, aż do otrzymania danego koloru.
(EJ)
To jedynie część artykułu. Kompletny artykuł przeczytasz w obecnym wydaniu Tygodnika Zamojskiego. Zapraszamy do punktów sprzedaży, lub do zakupu e-wydania (tylko 2.5 zł).