Wydanie nr 16 z 2014 r. (2014-04-23)

Wzmocnienie koloru włosów działa jak balsam dla zmęczonej duszy

KUCHNIA W SŁUŻBIE URODY

Środki do koloryzacji włosów znajdziemy w... kuchennych szafkach. Roślinne wyciągi wprawdzie nie zmienią radykalnie koloru, ale wzmocnią efekt kosmetyków.

Chłodny odcień blondu: trzy łyżki suszonego mielonego korzenia rabarbaru zmieszaj z sokiem z cytryny i łyżeczką oliwy. Dodaj ciepłej wody, by powstała papka, nałóż na włosy na ok. 15 min i spłucz chłodną wodą.

Ciepły odcień blondu: dwie łyżki kwiatów rumianku i dwie łyżki kwiatów nagietka zalej czterema szklankami wrzątku. Zostaw na 30 min do zaparzenia. Polej i wetrzyj w umyte włosy. Nie spłukuj.

Odcień kasztanowy: cztery łyżki łusek cebuli zalej 250 ml wrzątku, gotuj przez pół godziny i odstaw do przestygnięcia. Odcedź i dodaj łyżkę płynnej gliceryny, 2-3 łyżki mikstury wetrzyj w umyte włosy. Stosuj nawet codziennie, aż do otrzymania danego koloru.

 

(EJ)

To jedynie część artykułu. Kompletny artykuł przeczytasz w obecnym wydaniu Tygodnika Zamojskiego. Zapraszamy do punktów sprzedaży, lub do zakupu e-wydania (tylko 2.5 zł).


Komentarze

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej
Rozumiem