Wydanie nr 36 z 2013 r. (2013-09-04)

DOMOWE NAPOJE

Mrożona herbata (na 6-8 porcji):

6 szklanek wody oligoceńskiej, łyżeczka zmielonych goździków, łyżeczka mielonego cynamonu, 1/2 szklanki cukru, 4 łyżeczki soku z cytryny, 3 czubate łyżeczki czarnej herbaty.

Gotujemy wodę z cukrem. Dodajemy sok z cytryny oraz przyprawy, wsypujemy herbatę. Gotujemy 3 min. Napój przecedzamy przez bardzo gęste sito i studzimy. Podajemy z kostkami lodu.

Coś więcej niż poncz (na 8-10 porcji):

2 szklanki wody mineralnej gazowanej, po szklance soku pomarańczowego, ananasowego i z białych winogron. Soki mieszamy z wodą mineralną. Podajemy z kilka kostkami lodu. Ozdabiamy plastrem cytryny, świeżego ananasa.

Janusz Świąder

To jedynie część artykułu. Kompletny artykuł przeczytasz w obecnym wydaniu Tygodnika Zamojskiego. Zapraszamy do punktów sprzedaży, lub do zakupu e-wydania (tylko 2.5 zł).


Komentarze

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej
Rozumiem