Warzywa i owoce na kosmetyczne problemy
DLA KAŻDEGO COŚ INNEGO
Nieciekawy koloryt skóry - wskazane jest w takim przypadku systematyczne spożywanie marchwi, warzyw i owoców o pomarańczowym i ciemnozielonym kolorze (zawierają one beta-karoten).
Wypryski i krostki - pomoże rzeżucha (bogata w witaminę C, B, PP i E oraz chrom, jod, żelazo, siarkę, wapń i białko). Możemy dodawać ją do sałatek, zup i kanapek.
Starzenie się skóry, niedotlenienie, przebarwienia skóry pojawiające się u starszych osób - wskazane jest jedzenie orzechów, kiełków pszenicy, brzoskwiń i pełnoziarnistego chleba (zawierają witaminę E).
mwmedia
To jedynie część artykułu. Kompletny artykuł przeczytasz w obecnym wydaniu Tygodnika Zamojskiego. Zapraszamy do punktów sprzedaży, lub do zakupu e-wydania (tylko 2.5 zł).