Wydanie nr 36 z 2013 r. (2013-09-04)

Warzywa i owoce na kosmetyczne problemy

DLA KAŻDEGO COŚ INNEGO

Jedzenie poszczególnych warzyw i owoców pozwoli nam zaopatrzyć organizm w niezbędne składniki i tym samym uporać się z niektórymi problemami natury kosmetycznej.

Nieciekawy koloryt skóry - wskazane jest w takim przypadku systematyczne spożywanie marchwi, warzyw i owoców o pomarańczowym i ciemnozielonym kolorze (zawierają one beta-karoten).

Wypryski i krostki - pomoże rzeżucha (bogata w witaminę C, B, PP i E oraz chrom, jod, żelazo, siarkę, wapń i białko). Możemy dodawać ją do sałatek, zup i kanapek.

Starzenie się skóry, niedotlenienie, przebarwienia skóry pojawiające się u starszych osób - wskazane jest jedzenie orzechów, kiełków pszenicy, brzoskwiń i pełnoziarnistego chleba (zawierają witaminę E).

mwmedia

To jedynie część artykułu. Kompletny artykuł przeczytasz w obecnym wydaniu Tygodnika Zamojskiego. Zapraszamy do punktów sprzedaży, lub do zakupu e-wydania (tylko 2.5 zł).


Komentarze

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej
Rozumiem