Wydanie nr 31 z 2013 r. (2013-07-31)

CYDR Z WOLI DUŻEJ

Cydr Lubelski pojawił się w sklepach na początku lipca. Ten napój z jabłek jest produkowany w Woli Dużej pod Biłgorajem.

Skąd pomysł produkcji cydru? Okazuje się, że impulsem była zmiana stawki akcyzy. W ub. roku było to 158 zł za hektolitr, od tego roku jest 97 zł. Ale nie tylko to było impulsem do rozpoczęcia produkcji.

– Polacy coraz chętniej sięgają po lekkie alkohole i szukają w nich nowych, ciekawych smaków. Browary starają się wypełnić tę lukę, proponując warianty smakowe. Obserwujemy także rosnącą sprzedaż win słodkich i półsłodkich. Cydr znakomicie odpowiada na te potrzeby – mówi Michał Rozalicz, dyrektor ds. marketingu w Ambrze.

 

mp

To jedynie część artykułu. Kompletny artykuł przeczytasz w obecnym wydaniu Tygodnika Zamojskiego. Zapraszamy do punktów sprzedaży, lub do zakupu e-wydania (tylko 2.5 zł).


Komentarze

brown 2014-04-05  17:14

bardzo dobry produkt ten Cydr Lubelski

queenbitch 2014-04-01  12:26

rewelacyjny w obu wersjach :)

maciek 2014-01-29  18:07

Piłem i jest bardzo smaczny. Polecam

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej
Rozumiem