Wydanie 27 z dnia 7 lipca 2010 r. (2010-07-06)

Co jeść, aby lepiej się czuć

APETYCZNE MINERAŁY

Coraz częściej na naszych stołach dominują, odgrzewane w mikrofalówkach, mrożonki. Tak przyrządzone gotowe dania, choć nie pozbawione walorów smakowych, nie mają często często witamin i minerałów.

A ich brak może być przyczyną kłopotów zdrowotnych twierdzi Lidia Mirom, bioenergoterapeutka z Krakowa. Bywa, że organizm sam upomni się o uzupełnienie witaminowych zapasów. Kiedy więc odczujemy nieodpartą chęć skonsumowania pestek dyni czy czekolady, i to w dodatku w sytuacji, gdy nie należymy do grona jej smakoszy, oznacza to, że brakuje nam magnezu. Jego ubytki mogą dać o sobie znać w bardziej drastycznej formie. Stany depresyjne, zmęczenie, skurcze mięsni, wreszcie kłopoty z sercem. Spore ilości tego mikroelementu znajdziemy też w bananach i orzechach.
Grażyna Woźniak

To jedynie część artykułu. Kompletny artykuł przeczytasz w obecnym wydaniu Tygodnika Zamojskiego. Zapraszamy do punktów sprzedaży


Komentarze

nr 18 z 2024 r. 2024-04-29
Kino Stylowy
  • 913.jpg
  • Zanieczyszczenie powietrza: Biłgoraj
  • Zanieczyszczenie powietrza: Zamość
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej
Rozumiem