Wydanie nr 32 z 2023 r. (2023-08-08)

Kebaby po raz pierwszy trafiły „pod lupę” tzw. policji żywieniowej

CZY KABAB TO KEBAB?

CZY KABAB TO KEBAB?
Fot. pixabay.com
Kontrolę jakości kebabów przeprowadziła Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. Wyniki nie napawają optymizmem – aż w 80 proc. z nich stwierdzono nieprawidłowości. Posypały się kary.

Kebab jest jednym z najpopularniejszych fast foodów w kraju. Według badań OBOP stał się daniem, które najchętniej jemy poza domem. Po ciepłą bułkę czy też pitę wypełnioną opiekanym mięsem i warzywami sięga ponad 40 proc. Polaków. Lokale serwujące kebaby powstają jak grzyby po deszczu i można je spotkać praktycznie na każdym kroku.

mp

 

To jedynie część artykułu. Kompletny artykuł przeczytasz w obecnym wydaniu Tygodnika Zamojskiego. Zapraszamy do punktów sprzedaży, lub do zakupu e-wydania (tylko 2.5 zł).


Komentarze

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej
Rozumiem