Wydanie nr 5 z 2021 r. (2021-02-03)
Rozmowa tygodnia z prof. Jarosławem Dumanowskim, kierownikiem Centrum Dziedzictwa Kulinarnego na Wydziale Nauk Historycznych Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, członkiem rady naukowej Europejskiego Instytutu Historii i Kultur Jedzenia
SZYBKO COŚ NA ZĄB
- Lubi pan pizzę? 9 lutego obchodzimy Światowy Dzień Pizzy. To chyba jedna z najbardziej znanych potraw świata.
- Lubię i, oczywiście, od czasu do czasu jadam.
- A inne fast foody?
- Zasadniczo fast food jako sposób żywienia - odrzucam. Jednak będąc w podróży, zwłaszcza teraz, w pandemii, gdy nie można się zatrzymać nigdzie na posiłek - czasami coś zjadam na szybko.
Rozmawiała Małgorzata Mazur
To jedynie część artykułu. Kompletny artykuł przeczytasz w obecnym wydaniu Tygodnika Zamojskiego. Zapraszamy do punktów sprzedaży, lub do zakupu e-wydania (tylko 2.5 zł).