Wydanie nr 5 z 2021 r. (2021-02-03)

Rozmowa tygodnia z prof. Jarosławem Dumanowskim, kierownikiem Centrum Dziedzictwa Kulinarnego na Wydziale Nauk Historycznych Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, członkiem rady naukowej Europejskiego Instytutu Historii i Kultur Jedzenia

SZYBKO COŚ NA ZĄB

SZYBKO COŚ NA ZĄB
- Lubi pan pizzę? 9 lutego obchodzimy Światowy Dzień Pizzy. To chyba jedna z najbardziej znanych potraw świata.

- Lubię i, oczywiście, od czasu do czasu jadam.

- A inne fast foody?

- Zasadniczo fast food jako sposób żywienia - odrzucam. Jednak będąc w podróży, zwłaszcza teraz, w pandemii, gdy nie można się zatrzymać nigdzie na posiłek - czasami coś zjadam na szybko.

Rozmawiała Małgorzata Mazur

To jedynie część artykułu. Kompletny artykuł przeczytasz w obecnym wydaniu Tygodnika Zamojskiego. Zapraszamy do punktów sprzedaży, lub do zakupu e-wydania (tylko 2.5 zł).


Komentarze

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej
Rozumiem