Czytasz wydanie archiwalne Tygodnika Zamojskiego z {wydanie_data_fotmat}. Zobacz najnowsze wydanie.
Ich wartość odżywcza jest niewielka, bo w 90 procentach składają się z wody. Za to jak wyśmienicie smakują! Jedno jest pewne: dla wielu Polaków grzybobranie stanowi ulubioną rozrywkę
Do czego jakie grzyby? Do marynowania najlepiej nadają się: borowiki, maślaki, podgrzybki, kurki, rydze, gąski i opieńki. Do suszenia: podgrzybki, kozaki, prawdziwki, smardze (uwa
– Przecierałam oczy ze zdumienia na widok prawdziwkowej rodzinki. Jeden piękniejszy od drugiego – wciąż nie może ochłonąć z wrażenia Urszula Soboń z Majdanu Sitanieckiego (gm. Stary Za
Wyjście do lasu wiąże się z ryzykiem ugryzienia przez kleszcza. Pajęczaki te atakują nie tylko latem, ale również jesienią – do nadejścia pierwszych przymrozków.