• 924.jpg
Wydanie nr 22 z 2012 r. (2012-05-30)

Rozmowa tygodnia

MAŁO MIĘSA W KIEŁBASIE

z Marianem Jaworskim, wojewódzkim inspektorem jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych w Lublinie

 

-       Na półkach sklepowych znajdujemy coraz więcej kiełbas i wędlin marnej jakości. Ich jedynym atutem jest cena. Zgadza się pan z tą opinią?

-       Zgadzam się w pełni. Powinniśmy mieć świadomość, że kilogram mięsa wieprzowego w skupie kosztuje 5-6 zł. Jak więc kilogram kiełbasy w sklepie może kosztować tyle samo, 6 zł? Taki produkt nie może być dobrej jakości. Inna sprawa, że przemysł spożywczy odpowiada na ekonomiczne potrzeby klientów. Klienci chcą kupować tanie rzeczy, więc je dostają. Podkreślam: mówimy o potrzebach ekonomicznych, a nie o smaku czy wartości odżywczej produktów spożywczych.

Rozmawiała Anna Rudy 

 

To jedynie część artykułu. Kompletny artykuł przeczytasz w obecnym wydaniu Tygodnika Zamojskiego. Zapraszamy do punktów sprzedaży, lub do zakupu e-wydania (tylko 2.5 zł).


Komentarze

Stanisław były Zamościanin 2012-05-30  07:20

To jest realizacja programu "dobre i prawdziwe " {np Z M Zamość } zniszczyć a na odpadach wkonać ZYSK ... zdrowie klientów to ich prywatna sprawa ?

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej
Rozumiem