ZAMOŚĆ: Ręcznie robione cukierki w najróżniejszych kolorach i smakach. Już od dziś w manufakturze słodyczy (zdjęcia, video)
Na oczach klientów: dorosłych i dzieci panie Halina Kołtun i Katarzyna Sędłak przygotowują karmel i wyrabiają z niego cukierki we wszystkich kolorach tęczy.
Do karmelków dodawane są wyłącznie naturalne barwniki np. z buraka, pokrzywy czy marchewki. A smaki nadają łakociom aromaty spożywcze.
Mogą być miętowe, bananowe, truskawkowe, różane, poziomkowe, o smaku gruszki, jabłka, a także kukułki i kwasiory.
Pod „Tęczą” powstają także lizaki najróżniejszych kształtów, kolorów i smaków.
Dzieci – i dorośli – mogą pod okiem instruktorek sami wykonać dla siebie lizaki. Zobaczą też jak powstają przepyszne karmelki.
Manufaktura ręcznie robionych słodyczy to pomysł na biznes obu pań. Skorzystały z dofinansowania z projektu „Inicjatywa jest kobietą. ABC przedsiębiorczości V”, realizowanego przez Fundację Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej.
Komentarze
Pomysł na pewno nie nowy ale gratuluje Paniom odwagi i mam nadzieję,że uda im się przetrwać. Taka manufaktura dodaje specyficznego klimatu zamojskiej Starówce i powinna spodobać się turystom.Jak we Lwowie...tam zawsze tłumy gapiów -łasuchów :)
Byłam, polecam!! Ekstra wyroby, świetne smaki i Panie bardzo uprzejme, aż chce się tam wracać! SUPER
No właśnie nie ceny jak na stare miasto są ok specjalnie byłem i sprawdziłem .
Pomysł br mi się podoba a najbardziej możliwość samodzielnego wyrobu takiego cukierka.