Wydanie nr 23 z 2014 r. (2014-06-11)

Konkurs kulinarny rozstrzygnięty, kolejny czas zacząć

CO SMAKUJE NAJBARDZIEJ?

Katarzyna Janeczko z Zamościa (na zdjęciu) jest laureatką głównej nagrody w naszym ostatnim konkursie kulinarnym, który redakcja TZ organizuje z producentem przypraw Prymat.

Pani Katarzyna zachwyciła redakcyjne jury każdym z 14 przepisów, które wysłała. Prosiliśmy o propozycje dań dla dzieci, a zamościanka zaproponowała maluchom m.in. smakowite placuszki bananowe na maślance, ryż z jabłkami i cynamonem czy drożdżówki z truskawkami i kruszonką (wszystkie przepisy znajdziecie na www.tygodnikzamojski.pl w zakładce „Gotuj z TZ”). Do każdego z przepisów dołączyła też zdjęcie gotowego dania.

– Gotowanie i pieczenia to moja największa pasja. Drugą, także wielką, jest fotografowanie. Z tego właśnie zrodził się jakiś czas temu pomysł na założenie kulinarnego bloga – wyjaśnia Katarzyna Janeczko i zdradza, że z największą przyjemnością pichci dla nastoletniej córki oraz jej znajomych.

Za fantastyczne przepisy zamościanka otrzymała ceramiczną patelnię i zestaw przypraw Prymatu. Poza panią Kasią nagrodzone w naszym konkursie zostały także: Magdalena Zasuwa z Księżostan-Kolonii, Aleksandra Wołoszyn z Barchaczowa, Marta Włodek z Baranicy oraz Edyta Kondrat z Radecznicy.

Ogłaszamy kolejny konkurs, tym razem pod hasłem „Danie mojego życia”. Prosimy przysyłać opisy potraw, które lubicie najbardziej (jedna osoba może zgłosić maksymalnie trzy propozycje). Tym razem, oceniając propozycje, jury brać będzie pod uwagę nie tylko przepis (najlepiej ze zdjęciem), ale też uzasadnienie. Opowiedzcie nam, dlaczego akurat te, a nie inne dania smakują Wam wyjątkowo.

Zgłoszenia wysyłajcie mailem na adres: [email protected] lub pocztą tradycyjną: Redakcja Tygodnika Zamojskiego, ul. Grecka 6, 22-400 Zamość z dopiskiem „Danie mojego życia”. Nie zapomnijcie też o danych (imię, nazwisko, adres, telefon kontaktowy). Termin przyjmowania propozycji mija we wtorek, 15 lipca.

Na najlepszych czekają znów nagrody od Prymatu. To pięć książek kucharskich z przepisami Michela Morana, restauratora i kucharza, znanego m.in. z telewizyjnego programu „Master Chef”.

 

(ak)

To jedynie część artykułu. Kompletny artykuł przeczytasz w obecnym wydaniu Tygodnika Zamojskiego. Zapraszamy do punktów sprzedaży, lub do zakupu e-wydania (tylko 2.5 zł).


Komentarze

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej
Rozumiem