Wydanie nr 11 z 2014 r. (2014-03-19)

Gotuj z TZ

SIOSTRA ANASTAZJA NA WIOSNĘ

Zapraszamy do gotowania z doświadczonymi i zdolnymi kucharkami oraz gospodyniami. Tym razem polecamy dania doskonałe w przededniu wiosny – sycące i zdrowe.

W kolejnym odcinku naszego cyklu „Gotuj z TZ” przepisy przedstawiają siostra Anastazja Pustelnik – autorka kulinarnych bestsellerów, Stanisława Kuś – właścicielka Zajazdu „Dworek” w Mirczu oraz panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Tuczapach. Gwarantujemy, że są sprawdzone, wykwintne i kolorowe – w sam raz na rozkapryszone przedwiośnie. Cieszą oko, a przede wszystkim dodają wigoru. Czekamy na opinie o daniach polecanych przez nasze mistrzynie, a także na Państwa przepisy. 

Konkurs TZ i Prymatu

Przypominamy o trwającym konkursie kulinarnym Tygodnika Zamojskiej i producenta przypraw Prymat. Tym razem pięć zestawów nagród (w każdym ceramiczna patelnia i komplet przypraw) trafi do osób, które prześlą nam najciekawsze przepisy na potrawy wielkanocne.

To może być przystawka albo zupa, ale równie dobrze danie obiadowe lub jakieś mięsiwo. Chętnie przyjmiemy też receptury na ciasta i desery. Oczywiście mile widziane są również jajka w każdej z możliwych odsłon.

Receptury wysyłajcie na adres mailowy: [email protected] lub pocztą tradycyjną: Redakcja TZ, ul. Grecka 6, 22-400 Zamość, z dopiskiem „Wielkanocny konkurs kulinarny”. Nie zapomnijcie o podaniu danych kontaktowych. Wyniki ogłosimy po świętach.

Wszystkie przepisy regularnie publikujemy na naszej stronie internetowej (www.tygodnikzamojski.pl) w zakładce „Gotuj z TZ”. 

her 

To jedynie część artykułu. Kompletny artykuł przeczytasz w obecnym wydaniu Tygodnika Zamojskiego. Zapraszamy do punktów sprzedaży, lub do zakupu e-wydania (tylko 2.5 zł).


Komentarze

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej
Rozumiem