KONKURS TZ: Przysyłajcie przepisy, nagrody czekają
Kilkanaście propozycji na dania z wykorzystaniem grzybów już do nas dotarło. Bardzo za nie dziękujemy.
Np. pani Edyta Kondrat z Radecznicy proponuje risotto z kurkami. Z kolei Agnieszka Ragan z Brzezin podpowiada, jak zrobić gulasz z makaronem chińskim (i dodatkiem grzybów, oczywiście).
Pani Zofia Mulawa z Huty Dzierążyńskiej zachęca do przygotowania ślimaczków z grzybami, a Radosław Surmacz z Józefowa proponuje m.in. sałatkę z marynowanymi grzybkami.
Te i inne przepisy znajdziecie na naszej stronie w zakładce GOTUJ Z TZ. Liczymy, że będzie ich jeszcze więcej. Przypominamy, że do końca listopada czekamy na Wasze przepisy na dania z dodatkiem grzybów.
Wysyłajcie je na adres: [email protected] lub pocztą tradycyjną: Tygodnik Zamojski, ul. Grecka 6, 22-400 Zamość, z dopiskiem (na kopercie i w temacie maila) „Gotuj z z TZ".
Będziemy wdzięczni, jeśli do przepisu dodacie kilka słów na temat danej potrawy, a także zdjęcie gotowego dania.
Spośród osób, które podzielą się z nami swoimi przepisami wyłonimy trójkę zywcięzców. Czekają na nich zestawy narzędzi kuchennych od producenta przypraw Prymat.