Wydanie nr 46 z 2013 r. (2013-11-13)

KONKURS TZ: Przysyłajcie przepisy, nagrody czekają

Grzyby zostały zebrane, zasuszone, zamrożone, zawekowane. I można je teraz wykorzystywać w kuchni. Jak? Czekamy na Wasze przepisy. A na Was czekają trzy zestawy nagród od Prymatu.

Kilkanaście propozycji na dania z wykorzystaniem grzybów już do nas dotarło. Bardzo za nie dziękujemy.

Np. pani Edyta Kondrat z Radecznicy proponuje risotto z kurkami. Z kolei Agnieszka Ragan z Brzezin podpowiada, jak zrobić gulasz z makaronem chińskim (i dodatkiem grzybów, oczywiście). 

Pani Zofia Mulawa z Huty Dzierążyńskiej zachęca do przygotowania ślimaczków z grzybami, a Radosław Surmacz z Józefowa proponuje m.in. sałatkę z marynowanymi grzybkami.

Te i inne przepisy znajdziecie na naszej stronie w zakładce GOTUJ Z TZ. Liczymy, że będzie ich jeszcze więcej. Przypominamy, że do końca listopada czekamy na Wasze przepisy na dania z dodatkiem grzybów.

Wysyłajcie je na adres: [email protected] lub pocztą tradycyjną: Tygodnik Zamojski, ul. Grecka 6, 22-400 Zamość, z dopiskiem (na kopercie i w temacie maila) „Gotuj z z TZ".

Będziemy wdzięczni, jeśli do przepisu dodacie kilka słów na temat danej potrawy, a także zdjęcie gotowego dania.

Spośród osób, które podzielą się z nami swoimi przepisami wyłonimy trójkę zywcięzców. Czekają na nich zestawy narzędzi kuchennych od producenta przypraw Prymat.

Komentarze

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej
Rozumiem