Wydanie nr 13 z 2013 r. (2013-03-27)

HRUBIESZÓW: Gessler na antenie TVN, a w Magistracie tłumy klientów (zdjęcia)

W czwartek wieczorem w hrubieszowskiej restauracji Magistrat zajęte były wszystkie stoliki. Tłumy gości przyszły, by obejrzeć na antenie TVN program Kuchenne Rewolucje z Magdą Gessler.

Znana restauratorka i gwiazda telewizyjnego programu stacji TVN przeprowadziła jedną ze swoich Kuchennych Rewolucji w restauracji Magistrat w Hrubieszowie.

O tym, co działo się tutaj w czasie wizyt Magdy Gessler pisaliśmy w TZ wielokrotnie. Pojechaliśmy do Hrubieszowa, by wspólnie z właścicielami, pracownikami i klientami lokalu zobaczyć odcinek poświęcony Magistratowi i zmianom, jakie w tej restauracji zaszły.

Więcej o tym, co działo się w czwartek w Magistracie i jak na Kuchenne Rewolucje na antenie zareagowali klienci, napiszemy w najbliższym papierowym wydaniu Tygodnika Zamojskiego.

Dziś możemy tylko zdradzić, że było gorąco. Zarówno na ekranie, jak i w restauracyjnej sali podczas emisji programu.

Widzieliście Kuchenne Rewolucje na antenie TVN? Piszcie, jak waszym zdaniem wypadły.

 

Komentarze

romeo 2016-02-03  20:01

miałem ochotę na pierogi ogladając program alepozostał niesmak

aloiw 2013-04-04  11:50

po co Magistrat zgłosił sie do programu? moim zdaniem wykorzystali popularnosc programu i nazwisko gessler żeby wypromowac kebaba i jeszcze w menu napisali, ze pizza wg przepisu gessler. To było zwyczajnie nieuczciwe. Bo gessler pod tym sie nie podpisała, wiec puścily jej nerwy, chociaz jej zachowania nie pochwalam.. rozumiem, że chciała w tym miejscu zrobić dobrą, niedrogą kuchnie regionalną. moim zdaniem wlascicielka od początku wiedziała po co gessler zaprasza

mrówek 2013-04-02  17:42

Wszyscy wiedzą jaka jest Pani Gessler i każdy wykłada kasę na zaproszenie jej. To co chcą, to mają!!!!

Mrozek 2013-04-02  12:59

Ludze wy nie rozumiecie sensu takiego programu, przeciez to jest Reality Show, jak wszystko dobrze idzie to nikt na to nie popatrzy, a wiec cos musi sie dziac.

Do tego sa scenariusze, jak by wszystko bylo w porzadku to czym byscie pisali.

Mnie dziwi ze ludzie w PL wierza w takie skopiowane zachodnie albo amerykanskie programy, cos takiego oglupia.

dariusz 2013-04-02  11:03

Widać że tej niby celebrytce brakuje szacunku dla cudzej własności

Pani 2013-04-02  10:36

Zwykły przerost formy nad treścią. Gesller przyjechała na "dziki" i "zapyziały" wschód, co w zachowaniu owej dało się zobaczyć. Zamiast dokonać rewolucji doprowadziła, li tylko i wyłącznie doprowadziła do "przywiezienia drzewa do lasu".
My na wschodzie też mamy rozwinięte kubki smakowe, a pierogi i barszcz mamy w domu.

chłop 2013-04-01  22:35

Nie mogła znieść, że chłopaki z drogówki potraktowali jej kierowcę jak zwykłego bezmózgowca na drodze "co było bardzo zasadne" więc pokazała swój prymitywizm w restauracji. Pochodzę z zapyziałej prowincji, lecz od lat bywam w naprawdę super lokalach i wymagającym towarzystwie ale takiego chamstwa i prostactwa jak u geslerowej to dawno nie spotkałem. A do miejscowych ; nie obrzucajcie się nawzajem błotem bo nikt z zewnątrz Was nie uszanuje. !!!!!!!

Biłgorajanka 2013-04-01  16:57

ja oglądałam te nieszczęsne Rewolucje ! uważam że G.M. miała rację że się wkurzyła bo straciła tylko czas.

antylhr 2013-04-01  13:09

LHR, typowy wiesniak i zagrozenie w innym cywilizowanym miescie.

basiak 2013-03-31  22:23

Nie znam tej restauracji i nigdy tam nie byłam, ale po obejrzeniu tego programu mogę z cała odpowiedzialnością powiedzieć ,że pani Magda gdyby miała choć trochę kultury nie zachowałaby się tak jak największy prostak. Nawet w takim przypadku kiedy restauracja nie spełniła jej oczekiwań kobieta z wrodzoną kulturą potrafi okazać swoje niezadowolenie, a jej zachowanie świadczy tylko o tym co sobą reprezentuje.Powinna się lepiej przygotować do tego programu w tym rejonie i wtedy wiedziałaby,że ludzie tutaj czasami mają dość pierogów bo to są mniej bogate strony i na schab nie zawsze ich stać.Bardzo dziwią mnie wypowiedzi niektórych osób ,które tak krytycznie wypowiadają się o restauracji a wiedzą ,że tutaj nie ma pracy i ludzie chętniej zjedzą tanią zapiekankę jak pierogi,które mają na co dzień w domu. A już najbardziej jestem zszokowana wypowiedzią Pana pod pseudonimem Szyszka bo myślę,że on wie jaka jest sytuacja na wschodniej stronie Polski .

chłop 2013-03-31  18:32

A ja bym tej kudłatej i grubej baby z pierścionkami na łapach do kuchni nie wpuścił, mam nadzieję,że już po niej pozmywali !!!!!

hibiskus 2013-03-30  19:58

dziś obejrzałam dopiero, wstyd i hanba, wziąść autorskie menu Magdy Gessler i wsadzić tam wszystko, co wyrzuciła i poczęstować ją jeszcze tym badziewiem, jak tak można pokazywać, że leje się na to...po to brało się udział w programie, żeby...?

U Fukiera 2013-03-30  19:14

U Geslerki w restauracji jedzenie jest bardzo podłe

do bodzia 2013-03-30  18:55

najpierw słownik potem do klawiatury

nomagistrato 2013-03-30  18:53

lokal beznadzieja, obsługa beznadzieja, jedzenie to tylko z nazwy a ze smaku to raczej jakieś śmieci, szkoda czasu, a na zapiekankę to Hrubku to się chodzi gdzie indziej- każdy wie gdzie od lat jest najlepsza zapiekanka na piętrze

aaaaaa 2013-03-30  18:24

do kresowiaka
sam żryj to świństwo wsoiku jeden z justyną i do kibla i znowu żryj
SMACZNEGO

sasza 2013-03-30  17:01

wiecznie grubasowi nic nie pasuje,jak mozna znac wszystkie smaki kuchni polskiej,i calego swiata

bodzio 2013-03-29  22:53

Taka restałracja miałaby rację bytu w Warszawie, a nie w małym miasteczku gdzie każdy ma w domu pierogów pod dostakiem, a jak nie to jedzie do babci na pierogi. W Hrubieszowie potrzebna jest dobra Włoska restałracja, a nie restałracja z pierogami ... P. Magda miała nerwa bo przed Hrubieszowem dostała mandat ( jej kierowca) za szybką jazdę samochodem 192km na liczniku no i niestety nerwy puściły w Magistracie.

MK 2013-03-29  21:18

Też jestem tego zdania, że skoro wiedziały kiedy przyjedzie, to mogły na jej spotkanie przygotowac te pierogi i dobry barszcz. I nie było by kwasu.........

Mariusz O 2013-03-29  21:16

Kisiel jak galareta i jeszcze nóżki nie wiedziała że są zawsze w galarecie- właścicielko zamknij ten przybytek, wstydu oszczędź

Tomek 2013-03-29  20:49

Pozytywne opinie to daje tylko pewnie sama restauracja

Krzysiek 2013-03-29  20:47

Zacznijmy od tego , że właścicielka beznadziejna i pewna siebie - szkoda gadać!

LHR... 2013-03-29  19:28

zacznijmy od tego,że Paniom nie za bardzo wychodziło ciasto na pierogi podstawa!!

who 2013-03-29  18:06

@ Ewa G. dokładnie :)
Tak swoją drogą co one chcą zdziałać bez kucharza z prawdziwego zdarzenia, tym bardziej bez jakichkolwiek umiejętnosci kulinarnych, które zostały zaprezentowane, a raczej ich brak w programie.

KUCHARZ to podstawa!!! Będzie dobry kucharz to będą pierogi, pizze, kebaby czy inne zapiekanki.

Lublinianka 2013-03-29  16:22

(...)Wystarczy,że przyjedzie ktos przeciętny ze stolicy i juz prowincja pada na kolana.Jeżeli nie byliście nigdy w restauracji p.Gessler-to naprawdę nic nie tracicie-lepiej odwiedzić Magistrat:)

Aga 2013-03-29  16:07

moze niech Pani wlascicielka ograniczy sie do prowadzenia salonu Plusa w pewnej galerii w Zmc lepiej jej to wychodzi

brat anonim 2013-03-29  15:07

Hrubieszów to wieś!!!!!! hamburgera z kapustą żrecie wsiochy jedne i jeszcze poszliście to oglądać. Smacznego

Alojzy 2013-03-29  14:39

Pytanie jest takie-po co oni się zgłaszali??Tylko dla rozgłosu-nie restauracja tylko zbieranina smaków z całego świata :)

romeo 2013-03-29  13:49

@desperado bardzo dobrze, że powiedzieli, że KGD a nie wiejskich...jakby to brzmiało? Jak chcą tak tą pizzę serwować to niech przynajmniej w piec zainwestują a nie jakimś wynalazkiem to robią.

Kresowiak 2013-03-29  13:47

Napisze tylko raz, tym co tak pier..., niech sami coś otworzą i pokażą, chętnie tam pójdę wybiorę się z kumplami, a od Tych co wyzywają od wiochy, słomy itd. to od razu można wyczuć, że to rodowici mieszczanie tego typu : "A u nas ...... w Zamościu, Lublinie, Warszawie, Amsterdamie i wreszcie w Londynie". To wtedy są smakosze wszystko wyczują czy mrożone, jaki ser w pizzy itd., ale jak jest promocja np. 3 pizza gratis to, aż się trzęsą za tą pizzą za free. Chłopki zawszę będą chłopkami, co zazdroszczą właścicielom, ale to różnych branży.  Także ekipa z Magistratu głowa do góry i róbcie swoje, kiedy tam nie jestem a szczególnie weekendy to problem o stolik, a pseudofachowcy niech odłożą trochę z „ciężkiej” pracy i jadą np. Hotelu Jagiełło *** na wykwintny obiad , albo niech was pocałują WE DU.. !!!!

M.K 2013-03-29  13:10

Magistrat powinien zmienić nazwę z restauracji na bar, wstyd że w restauracji jest podawane takie jedzenie, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

desperado 2013-03-29  12:37

Po co to całe zamieszanie skoro nie było celem zmienienie jadłospisu. Swoja drogą wąska specjalizacja jest realna w większym i bogatszym mieście a nie mieścinie. Przy okazji realizatorzy programu mogli by się poduczyć że nie KGD tylko KGW a pielmieni raczej nie są typowe dla naszych okolic tylko dla okolic pochodzenia ks. Kota.

wies 2013-03-29  12:27

Restauratorka która nie wiec z czego robi się galaretę?Wystaczy jej budka do fast foodów po co zaraz Magistrat!

Ula222 2013-03-29  12:25

Hrubieszowszczyzna to piękny region, wspaniali ludzie....ale jedna nieodpowiedzialna osoba / właścicielka Magistratu/ to jak łyżka dziegciu w beczce miodu... a wystarczyło tylko porządnie przyłożyc się do pracy i nie byłoby "kwasu" ....

ewa 2013-03-29  12:11

Jak zawsze p.Gessler ma racje brawa , a dla pan z Magistratu wstyd kebab ,zapiekanki to jedzenie z ulicy

Ewa G. 2013-03-29  11:51

jeżeli właścicielka mówi na wizji że pierwszy raz zrobiła kotleta w swoim życiu to tylko świadczy o tym że nie ma pojęcia o kuchni w ogóle, (kobieta 36 lat i nie umie zrobić kotleta?.....), wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd, pewna kobieta powiedziała na wizji "że pierogi jak u mamy" a mama pracuje właśnie w tej restauracji........ wstyd, wstyd

Magdoo 2013-03-29  11:07

Nie-wyszło-dobrze,wiem,że-rynek-rządzi-się-swoimi-prawami,ale-chociaż-dla-picu-mogły-te-pierogi-zostać,wiadomo-było-kiedy-przyjedzie-.Jednym-słowem-zonk-dla-Magistratu,buuuu

wawa26 2013-03-29  11:06

hamburger z kapustą? ale wieeeeeeeeś

hrubieszanin 2013-03-29  10:43

i brawo wpadnę tam na pizze ;), chodź jedna restauracja będzie normalna a nie w dziwny smak p. Magdy!!!
Pani Magdo o gustach się nie dyskutuje każdy ma inny a Pani nie mam prawa tego zmieniać i zmienić Pani nie potrafi Pani smak to h... smak. Miło było nie do zobaczenia xddd

Szyszka 2013-03-29  10:33

Moim zdaniem M.G. miała rację, że jeb.... tym stołem pod koniec, bo to tylko strata czasu na takie REWOLUCJE.!!!! Chyba po to przyjechała żeby coś zrobić żeby Panie miały i pozyskiwały klientów a tu taka "wiocha" to po co było ją zapraszać? Nie rozumiem takich zachowań to trzeba było sobie na własną rękę wszystko robić i wprowadzać własne menu moim zdaniem barszcz i pierogi to dania regionalne i pyszne o wiele lepsze od kebabów,hamburgerów itp takie rzeczy to na giełdzie w Mokrem można sobie kupić hahahahaha..... Obciach

Barbara P 2013-03-29  10:20

Najlepiej to wypadły panie z Wioski Gockiej z Masłomęcza no i jedzonko było dobre jak gotowały dziewczyny z Werbkowic! Wychodzi na to, że na wsi można zjeść o wiele lepiej niż w poważnym MAGISTRACIE!!!!!

?? 2013-03-29  10:18

A gdzie ta słoma?

zorro 2013-03-29  10:17

No popisały się kuchareczki:) Promocja miasta udana. Dziękujemy Pani Magdo. Za to Magistrat porażka. Liczyły, że Gessler podpisze się pod barowym jedzeniem z budki?

AlaS 2013-03-29  10:16

Brawo Panie z KGW uratowałyście honor naszego regionu,jestem dumna że prawdziwa kuchnia działa w ukryciu domowego zacisza Waszych Domów.Gratulacje dla Pań wkładu w ten program.

albert sołtysik 2013-03-29  10:00

hala hamburger jaja na wsi

MagadaN 2013-03-29  09:59

słoma z butów wyszła jak nic

Ela 2013-03-29  09:54

Ale się nasz region zaprezentował, słoma z butów wyszła jak zwykle:(

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej
Rozumiem