Wydanie nr 12 z 2020 r. (2020-03-25)
z Urszulą Kłosiewicz-Górecką z Polskiego Instytutu Ekonomicznego
BĘDZIE DROŻEJ? BĘDZIE MNIEJ?
– Po wybuchu epidemii w Polsce sklepowe półki opustoszały. Teraz sklepy są znów dobrze zaopatrzone. Czy możemy być spokojni, że nie zabraknie nam jedzenia?
- Na rynku żywnościowym obecnie najważniejsze jest utrzymanie poziomu produkcji żywności, zapewniającej odpowiednią podaż, utrzymanie sprawności łańcuchów dostaw i zachowanie dostępności sklepów oraz stworzenie warunków sprzedaży zapewniających bezpieczeństwo żywności, pracowników i klientów. Są to priorytety w sytuacji, kiedy trudno przewidzieć, nawet dla krótkiego okresu, jak będzie wyglądała sytuacja w zakresie rozprzestrzeniania się koronawirusa.
Rozmawiała Anna Rudy
To jedynie część artykułu. Kompletny artykuł przeczytasz w obecnym wydaniu Tygodnika Zamojskiego. Zapraszamy do punktów sprzedaży, lub do zakupu e-wydania (tylko 2.5 zł).